J. E. Pitznersvej 48, 2730 Herlev
+45 91 11 11 70
kontakt@vingen.dk

VINGEN – En ny begyndelse

Foreningen mod ensomhed

VINGEN – En ny begyndelse

Vi kender det alle sammen i mindre eller højere grad. Ensomhed.
Det kan være man bliver ramt af den, imens man sidder alene hjemme fredag aften og tænker “hvorfor er der ingen der har inviteret mig ud” eller “hvor jeg savner min familie der har så travlt og ikke bruger tiden med mig”. Det kan også være at du står midt på et dansegulv, hygger med vennerne og danser og lader som om… ensomheden ligger dybt, og man kan godt føle sig ensom blandt mennesker. Tendensen er at man idag ikke så ofte som før i tiden, kommer HELT tæt på hinanden. Kender hinandens dybeste hemmeligheder, følelser og tanker. Det med at man skal holde en facade og se lykkelig ud, skaber distance, både til en selv og sine nærmeste. Men mange mennesker har ikke overskud til at snakke i dybden eller har måske bare ikke lyst, fordi man så gør sig selv enormt sårbar.
Idag placeres vores børn og unge i institution til 16-17 tiden… hjem og spise, i bad og i seng – det var den dag. Ingen nærvær, og kun meget lidt samtale. De dybere samtaler foregår kun når forældrene ikke har travlt og er helt afslappet… men de burde foregå hver dag.
De ældre placeres på plejehjem og plejeboliger, med plejepersonale og opsyn af SoSu assistenter og andet personale. De oplever endnu mindre nærvær og samtale… endnu mindre dybde og endnu mindre følelse af at være værdig og behøvet. Altså, de små placeres i institution, de ældre placeres i institution…. Så er der de unge/middelaldrene tilbage… hvad laver de? ARBEJDER… for at kunne betale for at placere børnene og deres forældre i institutioner!!!

Verden er et ensomt sted, hvis ikke man har det lille ekstra overskud til at tage ungerne hjem fra skole/fritid ind imellem og lave noget dybt med dem. Tage ud til forældrene en dag, i stedet for at arbejde, og finde sammen med sine ældre, som man kunne dengang i tidernes morgen hvor familier var sammen også i flere generationer.

Vi forstår godt hvorfor mennesker idag i alle samfundslag får følelsen af ensomhed – for ingen lærer disse mennesker hvordan de kommer ensomheden til livs.

Vi i VINGEN vil være den ven, den skulder eller den motivator, der skal til for at få mennesker op af sofaen, og ud i livet. Der hvor mennesker mødes og UDEN mobilen i hånden!

Skriv et svar